امروزه فرمت PNG یکی از محبوبترین فرمتهای رستری (raster format) در اینترنت است. در سال ۱۹۹۵، در کنفرانس Usenet پیشنهاد توسعه این فرمت مطرح شد تا جایگزین فرمت محبوب GIF شود که نیازمند لایسنس است. هدف اصلی، ایجاد فرمت جدیدی بود که انعطافپذیر باشد و نیازمند پتنت نباشد. از این رو فرمت PNG ظهور کرد، که بهطور غیررسمی مخفف «PNG IS NOT A GIF» بود. با چاپ نارون سبز همراه باشید تا با مزایا و معایب این فرمت بیشتر آشنا شوید.
مزایا و معایت فرمت PNG
مزایا
- کمترین صدمه بر اثر فشردهسازی. کیفیت تصویر در اثر هیچ سطحی از فشردهسازی کاهش نمییابد.
- این فرمت برای ذخیره نسخههای میانی تصاویر مناسب است. اگر تصویری را مجدداً ذخیره کنید، کیفیتش از بین نمیرود.
- فرمت PNG تعداد زیادی رنگ را پشتیبانی میکند. PNG-8 دویست و پنجاه و شش رنگ و PNG-24 تقریباً شانزده میلیون و هفتصد هزار رنگ.
- از سطوح مختلف شفافیت پشتیبانی میکند. از لحاظ شفافیت، ۲۵۶ سطح وجود دارد، از کمترین شفافیت تا بیشترین شفافیت.
- کار کردن با لایهها امکانپذیر است.
- قابلیت افزودن به متادیتای فایل.
- قابلیت ایجاد فایلهای دارای اندازه کوچک.
معایب
- از انیمیشن پشتیبانی نمیکند.
- برای کار کردن با تصاویر کاملاً رنگی خیلی مناسب نیست.
- چند تصویر را نمیتوان در یک فایل ذخیره کرد.
اکنون روشن شد که دلیل محبوبیت فرمت PNG در میان طراحان وب چیست. فرمت PNG تنها فرمتی است که اجازه میدهد تصویری با پسزمینه شفاف به دست آورید. برای مثال، برای خلق لوگو بسیار مهم است که پس زمینه آن شفاف باشد تا بتوان در فضای اینترنت از جمله در سایتها و اپلیکیشنها و یا در هنگام چاپ مانند چاپ کتاب یا سایر محصولات آن استفاده کرد.
چگونه از فرمت PNG استفاده کنیم؟
علاوه بر لوگو، این فرمت برای ایجاد عناصر پیمایش صفحات وب، اینگریوینگها، لیتوگرافی، متن، گرافیک، و تصاویری با لبههای شارپ مناسب است. در مجموع، هر جایی که شفافیت، فشردهسازی خوب، جزئیات و مرزهای روشن تصاویر ضروری است، PNG به کارتان میآید.
ثبت ديدگاه